04242024str

Občania Levíc a Šiah budú cestovať v MHD zadarmo

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Občania Levíc a Šiah budú cestovať v MHD zadarmoLEVICE / ŠAHY 10. septembra 2014 - Počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra 2014 budú môcť Levičania cestovať v MHD zadarmo. Spoločnosť ARRIVA Nové Zámky a.s. v spolupráci s mestom Levice prináša túto možnosť ako alternatívu automobilovej dopravy na zmiernenie dopravného zaťaženia.

Dňa 9.9.2014 spustila spoločnosť ARRIVA Nové Zámky kampaň v autobusoch, kde formou plagátov a informačných letákov bude cestujúcich informovať o kampani a o aktivite jednotlivých miest „Počas ETM cestujte v MHD zdarma s podporou mesta ...“. Do kampane sa zapojila v podporou miest Nové Zámky, Šurany, Šaľa, Štúrovo, Komárno, Levice, Šahy, ktoré v rámci kampane poskytujú svojim občanom počas tohto týždňa bezplatnú prepravu v autobusoch mestskej hromadnej dopravy.

Európsky týždeň mobility je každoročná kampaň o udržateľnej mestskej mobilite organizovaná s politickou a finančnou podporou Generálneho riaditeľstva pre životné prostredie a dopravu Európskej komisie.

Cieľom kampane, ktorá prebieha každoročne v dňoch 16. - 22. septembra, je podporiť európske samosprávy, aby zaviedli a podporovali udržateľné dopravné opatrenia a prerozdelili či prebudovali ulice i verejné priestranstvá v prospech ľudí. Miestne samosprávy by zároveň mali vyzvať ľudí, aby vyskúšali alternatívy automobilovej dopravy.
 
zdroj a fotografia: Mesto Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre