04232024uto

Študenti OA Levice o holokauste

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
LEVICE 29. januára 2016 - Dňa 27. januára si študenti Obchodnej akadémie v Leviciach pripravili slávnostné podujatie pre spolužiakov zo stredných škôl pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetiam holokaustu.
Študenti OA Levice o holokauste

Svoj slávnostný program uskutočnili v spolupráci s UNIS vo Viedni a Tekovským múzeom v Leviciach, a tak si pripomenuli nesmierne tragické udalosti holokaustu a zároveň uctili pamiatku všetkých jeho obetí. Práve v tento deň totiž uplynulo 71 rokov od oslobodenia komplexu nacistických koncentračných táborov Oswiencim-Brzezinka Červenou armádou.
Zmyslom tohoto skvelého podujatia však nebolo len sprítomniť historickú udalosť, ale tiež upriamiť pozornosť na jej príčiny a dôsledky. Práve pochopenie príčin a dôsledkov je prehĺbenie vzdelania, ktoré umožňuje vyvarovať sa ďalších takýchto nepredstaviteľných zlyhaní v budúcnosti.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.

Študenti OA Levice o holokauste

Na stretnutí sa študenti dozvedeli viac o holokauste, ako im poskytujú bežné hodiny dejepisu. Bola im priblížená história Koncentračného tábora Osvienčim a premietnutý dokumentárny videofilm z dielne študentov OA, v ktorom sa pri návšteve koncentračného tábora v Osvienčime snažili zodpovedať otázku, ako bolo ľudsky možné dopustiť sa takých zverstiev proti ľudskosti, ktoré boli páchané počas holokaustu.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Študenti OA Levice o holokauste

Pani Marta Švolíková – autorka knihy „Z histórie židovskej komunity v Leviciach“ a pracovníčka pobočky Štátneho archívu Nitra v Leviciach vo svojej prednáške predstavila židovskú komunitu v Leviciach v prepojení s holokaustom a detailne priblížila prítomným ich ťažké osudy. Na záver počas čítania mien obetí holokaustu pocháchádzajúcich z Levíc si všetci návštevníci tohoto podujatia mohli prezrieť výstavu plagátov poskytnutých Informačnou službou OSN vo Viedni, ktoré boli vytvorené v medzinárodnej súťaži „Holokaust – keeping the Memory Alive“.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Študenti OA Levice o holokauste

Ako povedala jedna z protagonistiek tohto podujatia Veronika Struhárová vo svojom prejave „ak chceme zabrániť nočnej more holokaustu, aby sa už nikdy neopakovala, je našou povinnosťou dnes, i do budúcnosti, aby sme sa učili o holokauste, pretože nás učí o predsudkoch a ich následkoch. Mali by sme sa učiť o holokauste, pretože chceme, nie preto, že musíme. Mali by sme sa učiť o holokauste, pretože niet pochýb o tom, že by sa mohol zopakovať znovu. Mali by sme sa učiť o holokauste, aby sme mu dokázali zabrániť v budúcnosti. Mali by sme sa učiť o holokauste a byť vďační za to, čo máme.
Dlhujeme to nevinným ľuďom ktorí zomreli, ľuďom umučeným v koncentračných táboroch.“
zdroj a fotografie: Dr. Zuzana Mészárosová

Mgr. Ervín Szalma - učiteľ - kandidát na poslanca Národnej rady Slovenskej republiky - voľte č. 20, krúžkujte č. 73

POZRITE SI TIEŽ:

- Študenti OA Levice na odbornej praxi v Londýne

- Študentky z Levíc po stopách totality

- Študenti OA Levice úspešní v súťaži Mladý Európan

- Obchodná akadémia a SPŠ Levice spoločne na 1. mieste celoštátnej súťaže Skills for the Future!

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre