04232024uto

Vypni Facebook, príď na lovebooks!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 30. júna 2015 - Prázdniny sa (ne)bezpečne približujú a v našich hlavách víria príjemné myšlienky, akým spôsobom strávime najbližšie dva mesiace. Ako to už s našimi deťmi býva, veľa z nich sa teší na nikým a ničím nerušené sedenie pri počítači, tablete či mobile...veď chatovanie [rozumej - četovanie] už dávno nahradilo chatovanie v prírode a najvyčerpanejšími časťami tela sa stali palce na rukách.

Vypni Facebook, príď na lovebooks!

Práve táto realita nás inšpirovala k zorganizovaniu literárneho podujatia Vypni facebook, príď na lovebooks!, ktorého názov ponúka akúsi alternatívu k obľúbenému spôsobu trávenia voľného času – a to čítanie či lásku ku knihám. Zmysel tejto akcie spočíval vo vzájomnej inšpirácii. Siedmi žiaci sa v kvalitne pripravených prezentáciách podelili so svojimi zážitkami z čítania, spolužiakom porozprávali o autoroch, hlavných hrdinoch, zápletkách a iných milých pletkách.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Vypni Facebook, príď na lovebooks!

Ukázali nám, že čítanie nemusí byť len súčasťou školského života, môže byť aj spôsobom ako precestovať svet, navštíviť minulosť, prítomnosť a budúcnosť – a to všetko v pohodlí svojej izby. Je to jedinečná možnosť prežiť viacero životov v tom jednom – zmeniť sa z jedenásťročného piataka na Odvážneho Bojka, fantasy hrdinku Iskrivú, stať sa časťou Tigrieho tímu, dievča bojujúce s chorobou alebo prvými láskami. Poslucháči sa stretli so živými príkladmi toho, že čítanie neubíja, práve naopak, otvára dvere do fantasy sveta a ten náš robí bohatším.

zdroj a fotografie: Mgr. Ivana Starodubcev

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre