04202024sob

O kúpalisku Margita-Ilona v letnej sezóne 2015 s Jánom Lacekom

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

KALINČIAKOVO/ LEVICE 1. augusta - Letná sezóna 2015 je v plnom prúde. Tohtoročné leto si pre nás pripravilo naozaj mimoriadne horúce dni a podľa predpovedí meteorológov nás takéto dni ešte len čakajú a to dokonca aj v druhej polovici mesiaca august 2015.

O kúpalisku Margita-Ilona v letnej sezóne 2015 s Jánom Lacekom

Je to však veľmi dobrá správa pre vedenie spoločnosti Margita-Ilona, s.r.o., ktoré prevádzkuje kúpalisko pod rovnomenným názvom v levickej mestskej časti Kalinčiakovo, keďže minulé leto bolo daždivé a chladné.

Čo je však na kúpalisku nové a aké sú plány do najbližšej budúcnosti, sme sa porozprávali s konateľom spoločnosti Margita-Ilona, s.r.o. Jánom Lacekom.

Aké novinky si kúpalisko Margita-Ilona pripravilo pre návštevníkov v letnej sezóne 2015 v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom?

Po dlhej dobe sme k tejto sezóne nezrealizovali žiadne nové stavby, resp. väčšie opravy na kúpalisku. Po vlaňajšom veľmi nestabilnom daždivom a chladnom lete nám to tržby neumožnili. Napriek tomu sme realizovali práce hlavne v interiéroch bungalovov v kempingu, išlo o murárske, maliarske a stolárske práce. Napriek tomu si myslím, že pre mnohých je novinkou solárny ohrev vody v detskom bazéne Ilona, ktorý bol zrealizovaný už pred vlaňajšou sezónou. V minulých horúcich dňoch dosahovala teplota vody v bazéne v podvečerných hodinách 33 – 35°C.

Zmenilo sa nejako vstupné na kúpalisko? Aké sú plány do najbližšej budúcnosti v rámci cien?

Pred touto sezónou sme zvýšili vstupné vo väčšine prípadov o 50 centov, ale zvýšenie pri rodinných vstupenkách bolo max. o 1 euro, čo v prepočte na osobu činí zvýšenie len o 20 – 33 centov v závislosti od počtu členov rodiny. V každom prípade sme v bližšom aj vzdialenejšom okolí jedno z najlacnejších kúpalísk a podotýkam, že v cene sú napr. aj lehátka a tobogan. Takže pre názornosť napr. rodinná celodenná vstupenka v pondelok až v piatok pre 4-člennú rodinu – 2 dospelí a 2 deti vo veku 3-15 rokov = 9,00 eur.

Viacero návštevníkov sa na kúpalisku sťažovalo na nedostupnosť mobilného internetu pre niektorých operátorov. Bude sa nejako riešiť táto situácia? Nebude sa riešiť bezplatný bezdrôtový internet pre celý komplex kúpaliska?

Dostupnosť mobilného internetu niektorých operátorov na kúpalisku nevieme žiadnym spôsobom ovplyvniť. Mali sme záujem zaviesť bezplatný bezdrôtový internet pre kemping, ale žiaľ ani jeden z majiteľov sietí momentálne nevykrýva signálom našu lokalitu. Budeme pracovať na tom, aby sme jedného z nich presvedčili, aby investoval do vykrytia našej lokality.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Bude sa niekedy rekonštruovať hojdací most k bazénu na druhej strane kúpaliska? Bazén na druhej strane stále chátra. Je v pláne túto situáciu nejako zmeniť, napr. odkúpením od súčasného majiteľa a bazén a jeho okolie zrekonštruovať, ako to bývalo v minulých časoch?

Odkúpenie bazéna „Margita“ nie je na „programe dňa“, nakoľko investície by boli obrovské a zmysluplnosť diskutabilná. V prípade zdrojov na investície je na našom kempingu a kúpalisku toho tak veľa, kde chceme a musíme investovať, že touto myšlienkou sa vôbec nezaoberáme. A okrem iného je to otázka hlavne pre majiteľa pozemku a bazéna „Margita“.

Pred pár rokmi tu bol ambiciózny plán, zrealizovať z kúpaliska celoročný komplex s golfovým ihriskom, komplexnou rekonštrukciou aj s navŕtaním nového vrtu. Ako to vyzerá v súčasnosti? Tieto plány už kompletne stroskotali?

Myšlienka zrealizovať hĺbkový vrt je stále aktuálna. Jediné čo chýba k jej naplneniu, je cca 1 000 000 eur. Je to suma nad možnosti spoločnosti MARGITA-ILONA, s.r.o. a momentálne aj Mesta Levice. Reálny záujem zo strany privátneho sektora kapitálovo vstúpiť do spoločnosti zatiaľ taktiež chýba, takže toto sú dôvody, pre ktoré sa plány zatiaľ nerealizujú, myslím, že o stroskotaní sa hovoriť nedá.

Sú nejaké plány do budúcnosti na zlepšenie/rozšírenie ponúkaných služieb kúpaliska?

Kúpalisko ponúka kúpanie v čistej, veľmi často menenej vode. Hlavne návštevníci mimo regiónu to môžu porovnať. V cene sú lehátka, tobogan, vodný sklz, okrem toho množstvo športových aktivít od plážového volejbalu až po tenis, či biliard. Ďalej sú to detské atrakcie, autíčka, kolotoče, akvárium so žralokmi, atď. V areáli je 11 bistier, bufetov a reštaurácia, kde sa dá najesť a napiť. Okrem toho stánky so zmrzlinou, trdelníkmi, kukuricou, atď. Ceny sú v porovnaní s mnohými kúpaliskami prijateľné. Nájomcovia sú vo veľkej väčšine fyzicky prítomní v čase prevádzky, takže na kvalite sú absolútne zainteresovaní.

Čo sa týka ubytovania, riešili sa nejaké rekonštrukcie chatiek?

Ubytovacie zariadenia neustále modernizujeme, okrem iného postupne búrame staré drevené chatky a nahradzujeme ich bungalovmi s kompletným vybavením. Momentálne máme takto novopostavených 7 bungalovov. Po tejto sezóne pokračujeme opäť s 1-2 novopostavenými bungalovmi.

Ako to vyzerá s cenami ubytovania v porovnaní s predchádzajúcou letnou sezónou? Nastali nejaké zmeny? Aké sú plány do najbližšej budúcnosti v rámci cien za ubytovanie?

Ceny za ubytovanie výrazne zvýhodňujú ubytovanie na viac ako 5 nocí. Naše bungalovy máme v mesiacoch júl – august takmer na 100% obsadené a vo veľkej väčšine na 7-dňové pobyty – výlučne pre rodiny s deťmi.

Niekoľko rokov dozadu sa v priestoroch kúpaliska realizoval hudobný festival Margiťák, pričom sa skončilo s jeho organizovaním. Čo bolo hlavným dôvodom jeho nepokračovania a neplánuje sa tu zrealizovať jeho ďalší ročník, alebo podobný hudobný festival?

Hudobný festival „Margiťák“ skončil výlučne pre nízky záujem verejnosti oň. Levičanom zrejme chýba zmysel pre lokálpatriotizmus. Mesto má 35 000 obyvateľov a v roku 2006 bolo na Margiťáku 2 100 a v roku 2007 2 500 ľudí. Vstupné bolo veľmi prijateľné, interpreti, veď posúďte – Smatanová, Peha, Polemic, Hex, Para, Vidiek, I. Mládek, IMT Smile, atď. Až v posledných štyroch rokoch sa porovnateľní interpreti objavujú v Tekove na „Bojoch na Hrone“. Tekov je ale podľa môjho názoru záležitosť širokého regiónu, celého okresu. Margiťák mal byť hlavne pre Levičanov a tí záujem nemali, takže Margiťák nebude.

Do kedy bude kúpalisko otvorené pre verejnosť v letnej sezóne 2015?

Kúpalisko bude otvorené ako každoročne do konca augusta.

Zdroj a fotografia: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre