04252024štv

Kruhový objazd Kpt. Nálepku - Ludanská v Leviciach vo štvrtom kvartáli 2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 30. júna 2016 - V meste Levice sa chystá viacero väčších stavebných dopravných projektov. Začína sa riešiť akútna rekonštrukcia nadjazdu a v pláne je aj vybudovanie dvoch kruhových objazdov. Na pláne ako prvý sa javí vybudovanie kruhového objazdu na križovatke ulíc Ludanská cesta - Ktp. Nálepku a ten druhý na križovatke Mestský Majer - Tabaková.

Kruhový objazd Kpt. Nálepku - Ludanská v Leviciach vo štvrtom kvartáli 2016

Kruhový objazd sa bude realizovať na križovatke Ludanská cesta - Kpt. Nálepku v Leviciach.

Okrem týchto dvoch kruhových objazdov sa na sídlisku Rybníky stavia nový obchodný dom Billa (Na sídlisku Rybníky sa stavia Billa, pôvodným zámerom bola výstavba Supermarketu TESCO Levice), v rámci ktorého sa na križovatke ulíc Ku Bratke - Zd.Nejedlého vybuduje taktiež kruhový objazd.

Zaujíma nás téma "kruháčov" na križovatke Ludanská cesta - Ktp. Nálepku ale aj na križovatke Mestský Majer - Tabaková, o ktorých sme sa porozprávali s poslancom MsZ v Leviciach a súčasne predsedom Komisie MsZ dopravy a správy mestských komunikácií, výstavby a územného plánovania JUDr. Rastislavom Kasanom.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

V Leviciach je na pláne realizácia dvoch nových kruhových objazdov. Ako prvý je na pláne Kpt. Nálepku - Ludanská cesta a druhý Mestský Majer - Tabaková. Keďže je ako prvý na pláne Kpt. Nálepku - Ludanská, je podľa Vášho názoru tento kruhový objazd nutné vybudovať skôr ako Mestský Majer - Tabaková?

Aktuálne je v pláne realizácia kruhového objazdu Kpt. Nálepku a Ludanská cesta, kde dôjde k združenej investícii Mesta Levice a Nitrianskeho samosprávneho kraja (ďalej NSK). Realizáciu predpokladám v priebehu 4 kvartálu tohto roka. Kruhový objazd Mestský Majer a Tabaková bol predmetom nášho rokovania na ministerstve dopravy, nakoľko sa jedná o križovatku ciest, ktorej vlastníkom je štát a Mesto Levice. Projektová dokumentácia je pripravená, no investorom by mal byť vlastník cesty - štát, ktorý v súčastnosti s touto investíciou pre nedostatok prostriedkou nepočíta. Aj napriek tejto skutočnosti sme ministerstvu dopravy ponúkli možnosť združenej investície s našou spoluúčasťou, ktorá by znížila náklady štátu na tento projekt a umožnila realizáciu kruhovej križovatky v tejto preexponovanej časti.
Nedostali sme síce odpoveď, že ideme do toho, ale aj napriek tomu to vzalo ministerstvo dopravy na vedomie a prisľúbili, že budú s uvedenou možnosťou pracovať.

Kruhový objazd Kpt. Nálepku - Ludanská v Leviciach vo štvrtom kvartáli 2016

Kruhový objazd sa bude realizovať aj na križovatke Mestský Majer - Tabaková Ul. v Leviciach.

Na základe čoho, čo bolo dôvodom, kedy sa rozhodlo a kým o tom, že ako prvý bude na pláne vybudovanie práve kruhového objazdu Kpt. Nálepku - Ludanská cesta?

Rozhodla ochota spoluvlastníka križovatky NSK a jeho poslancov, investovať do tohto projektu.

Existujú štatistiky dopravného využitia - dopravnej intenzity na oboch kruhových objazdoch?

Neevidujem žiadnu štúdiu, ktorá by posudzovala vyťaženosť na predmetných križovatkách. Podľa môjho názoru však problémom kruhových križovatiek býva často prenesenie "problému " preťaženia dopravy na nasledujúcu križovatku, preto súčasťou projektu výstavby kruháča na Kpt. Nálepku a Ludanskej cesty by mala byť aj reorganizácia dopravy na Námestí Šoltésovej. Osobne si tam viem predstaviť zokruhovanie, čo by bola relatívne nízka investícia, no podstatný bude názor dopravného inšpektorátu, nakoľko sa jedná aj o stanovište autobusovej dopravy.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Kedy by sa kruhový objazd Mestský Majer - Tabaková mohol vybudovať, príp. čo všetko je na pláne pre začatie týchto prác?

Mesto Levice je z veľkej časti pripravené, máme projektovú dokumentáciu a aj pozemky sú v štádiu vysporiadavania. Sme však závislí na rozhodnutí štátu, ísť do tohto projektu.

Aká predpokladaná výška finančných prostredkov bude potrebná na vybudovanie tohto kruhového objazdu?

O cene je zatiaľ predčasné hovoriť, tá bude určená projektantom a výsledkom verejného obstarávania.

Bude sa na jeho výstavbe spolupodieľať aj mesto Levice?

Tak ako som spomínal vyššie, sme na túto alternatívu pripravení.

Kruhový objazd Kpt. Nálepku - Ludanská v Leviciach vo štvrtom kvartáli 2016

Dva plánované kruhové objazdy v Leviciach - na križovatke Ludanská cesta - Kpt. Nálepku a na križovatke Mestský Majer - Tabaková Ul. pre zväčšenie fotografie kliknite na ňu.

zdroj: www.leviceonline.sk, foto: Google Maps

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre