04242024str

V Leviciach sa stavia Energocentrum pre skleník

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
LEVICE 7. januára 2015 - V Leviciach mimo zastaveného územia mesta na Mochovskej ceste v časti Géňa v dosahu priemyselného parku sa stavia Energocentrum. Výstavba Energocentra bude riešiť výrobu elektrickej energie pre potreby Priemyselného závodu s logistickým centrom pre intenzívne pestovanie potravín skleníkovou výrobou.
V Leviciach sa stavia Energocentrum pre skleník

V rámci projektu sa bude realizovať výstavba nového zdroja elektrickej a tepelnej energie s použitím zariadenia na vysokoúčinnú kombinovanú výrobu elektriny a tepla. Výrobu zabezpečia kogeneračné jednotky (spaľujúce zemný plyn), nebudú zapojené do žiadnej distribučnej siete; elektrina a teplo budú využívané v rastlinnej výrobe v skleníku; kapacita KGJ celkom 6 MW a diesel generátor 0,5 MW.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.
Výstavba projektu sa začala v priebehu októbra 2015 a jeho predpokladané ukončenie je v septembri 2016, pričom ešte v roku 2016 sa plánuje aj jeho uvedenie do prevádzky. Zastavaná plocha energocentra bude na 293m2, pričom jeho celková plocha (spevnené a nespevnené plochy) bude 760m2 a zamestná dvoch ľudí.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.
Projekt rieši výstavbu objetku energocentra, pozostávajúceho zo samostatných energetických jednotiek - kontajnerov s motorgenerátormi /kogeneračnými jednotkami - KGJ/ a prípojky inžinierskych sietí k tomuto objektu. Kontajneri sú zoskupené na voľnej ploche v blízkosti prípojného bodu na STL plynovodu a budúcej stavby skleníka, ktorý bude hlavný odberateľ energie. Súčasťou kontajnerov je sklad olejov, výmenník tepla, prípravňa plynu, chladenie.

Viac o projekte tu: http://www.enviroportal.sk/sk_SK/eia/detail/energocentrum-levice

foto: Mgr. Andrej Budai - foto a video služby, www.leviceonline.sk

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre