04252024štv

Do Levického okresu poputuje 10 000 eur na podporu detí a mladých ľudí

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE / BRATISLAVA 22. septembra 2015 - Nadácia pre deti Slovenska vyhlasuje 7. ročník grantového programu v rámci Detského fondu Cloetta. Podporu dostanú projekty, ktoré pomáhajú sledovať a riešiť problémy detí a mladých ľudí v regióne, v ktorom spoločnosť Cloetta Slovakia pôsobí.

Do Levického okresu poputuje 10 000 eur na podporu detí a mladých ľudí

Organizácie v Levickom okrese, ktoré sa venujú deťom a mladým ľuďom, majú možnosť získať celkovo 10 000 eur. Podpora bude smerovať primárne na už existujúce, minimálne 1 rok fungujúce projekty, ktorým umožní ďalší rozvoj a lepšie fungovanie. Žiadať o príspevok možno aj na projekty, ktoré neboli v minulosti podporené z tohto grantového programu.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
V minulom roku bolo z Detského fondu Cloetta podporených 8 projektov, ktorých zameranie bolo naozaj pestré. Niektoré z víťazných projektov sa sústredili na rozvoj športu a aktívne trávenie voľného času detí, ďalšie sa zameriavali na vzdelávanie a rozvíjanie zručností a kreativity detí. Napríklad Občianske združenie Miesto v dome sa v projekte Učíme sa s radosťou venovalo vzdelávaniu detí v rómskej komunite, OZ Mikulčan peniaze využilo na doplnenie kreatívnych detských prvkov do prírodného areálu, čím pokračovalo v dlhodobom úsilí o premenu nevyužívaného parku v mestskej časti Mikula. Podporu získali i projekty zamerané na integráciu hendikepovaných detí.

Žiadosti o finančný príspevok môžu organizácie pôsobiace v Levickom okrese podávať do 15. októbra 2015 prostredníctvom online aplikácie, ktorú nájdu na stránke Nadácie pre deti Slovenska (http://nds.nds.sk/nds/). Stačí, ak budú spĺňať tieto predpoklady:

- svoj projekt realizujú minimálne rok a vedia, ako ho posunúť ďalej;
- výsledky projektu vedia ponúknuť pre širší okruh detí a mladých ľudí;
- výsledky projektu (materiálne aj obsahové) budú využívať dlhodobo;
- sú pripravené spolupracovať s partnermi pri realizácii projektu.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
O tom, ktoré projekty budú z grantového programu Detského fondu Cloetta podporené, rozhodne komisia, zložená zo zástupcu Nadácie pre deti Slovenska a pracovníkov spoločnosti Cloetta. Víťazné projekty budú známe 18. novembra 2015.

Detský fond Cloetta je pokračovaním Detského fondu Leaf, nadačného fondu, ktorý spoločnosť Leaf zriadila 1.11.2007 pri Nadácií pre deti Slovenska. Prostredníctvom fondu chce spoločnosť Cloetta Slovakia sledovať a pomôcť riešiť problémy detí a mladých ľudí v regióne, v ktorom pôsobí.

Cloetta Slovakia, s.r.o. vznikla fúziou spoločností LEAF a Cloetta. Leaf je cukrovinkárska spoločnosť, zameraná na výrobu žuvacích cukríkov, žuvačiek a pastiliek. Cloetta je najstarším výrobcom čokolády v Škandinávii s predajom najmä vo Švédsku. Cloetta Slovakia je jedným z hlavných výrobcov v cukrovinkárskom priemysle.

Bližšie informácie Vám poskytne: Karin Vaňatková, programová manažérka, e-mail:

Grantové podmienky a ďalšie potrebné informácie sú k dispozícii tu:
- http://www.nds.sk/blog/oznamy/levicky-okres-pozor-je-tu-7.-rocnik-grantoveho-programu-df-cloetta/
- http://www.nds.sk/galeria-projektov/projekty/detsky-fond-cloetta/

zdroj a fotografia: Nadácia pre deti Slovenska

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre