04192024pia

PR články, komerčné, Levice

Lacné telefonovanie počas zahraničných dovoleniek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Lacné telefonovanie počas zahraničných dovoleniek

Žijeme v dobe, kedy si náš každodenný život nevieme predstaviť bez mobilného telefónu. O to viac to platí práve na dovolenke, keď sme od nášho domova a od našich blízkych vzdialení často aj niekoľko stoviek kilometrov a chceme byť s nimi neustále v kontakte.

Volanie z dovolenky v zahraničí domov však nie je vždy lacná záležitosť. Každý si pred dovolenkou vždy pozrie cenu leteniek, hotela, stravy, ale len málokto sa pozrie, koľko bude v skutočnosti platiť za hovory zo zahraničia.

Užívateľ telekomunikačných služieb má možnosť aktivovať si rôzne formy sprevádzkovania služieb mobilnej komunikácie v zahraničí - tzv. roamingu. U každého operátora je tak možné si pozrieť prehľad roamingových služieb, a podľa toho si následne aj vybrať tú najlepšie vyhovujúcu práve vám.

Rovnako sa môžete so svojimi blízkymi skontaktovať pomocou internetu. Wi-fi sieť je voľne dostupná vo väčšine dovolenkových destinácií, v hoteloch, reštauráciách či kaviarňach.

Ďalšou alternatívou je kúpa SIM karty u domáceho operátora vo vami vybranej destinácii, to je však na krátke pobyty nepraktické riešenie.

Ceny za služby našich operátorov počas pobytov v zahraničí sa neustále znižujú. A od roku 2017 si už nemusíte robiť takmer žiadne starosti. Hlavné orgány Európskej únie sa dohodli na ukončení roamingových poplatkov. To znamená, že z členských krajín EÚ bude od tohto roku možné volať za také isté ceny ako na Slovensku. Počet minút, SMS správ a aj stiahnutých dát bude však s najväčšou pravdepodobnosťou limitovaný. I napriek tomu sa to oplatí a máte sa na čo tešiť.

Už aj dnes však prvý slovenský mobilný operátor 4ka účtuje rovnaké poplatky doma aj v zahraničí. Za jednu minútu hovoru zo zahraničia, ako i za jednu SMS správu zaplatíte len 4 centy. S touto ponukou môžete byť v neustálom kontakte so svojimi blízkymi aj počas dovolenky a nemusíte platiť zbytočne veľa peňazí.

zdroj a fotografia: 4ka

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre