04192024pia

PR články, komerčné, Levice

Jesenné "upratovanie" vo financiách

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Jesenné "upratovanie" vo financiáchJeseň je obdobím nielen upratovania v domácnostiach a záhradách, ale aj financiách. Podľa štatistík Poštovej banky žiadajú Slováci o refinancovanie svojich úverov práve v tomto období dvakrát častejšie ako v iných mesiacoch roka. Čím viac pôžičiek a úverov si človek vezme, tým viac súm a termínov splátok si musí pamätať. Niet divu, že časom sa z čísel môže stať chaos. Podobný problém so splácaním viacerých pôžičiek má aj naša čitateľka Janka. Preto sme oslovili riaditeľku Poštovej banky v Leviciach Milenu Matuškovú, ktorá na jej otázky ohľadom refinancovania odpovedala.

Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť. Mám viacero pôžičiek, ktoré nestíham splácať a strácam v nich už prehľad. Niektoré sú aj z nebankových spoločností, kúpili sme si totiž práčku a chladničku na splátky. Je možné aj v takomto prípade požiadať o ďalšiu pôžičku v banke? Ako by som mala postupovať? Ďakujem veľmi pekne za pomoc.

Janka z Levíc

Dobrý deň,
ak máte viacero pôžičiek, v ktorých strácate prehľad alebo ich nestíhate splácať, najjednoduchším riešením je spojiť všetky svoje úvery do jednej pôžičky a tie staré vyplatiť.
To znamená, že mesačne budete platiť len jednu splátku, čím získate väčší prehľad vo vašich financiách. Nebudete už stále myslieť na to, dokedy máte ktorú splátku uhradiť a dokonca môžete na takomto spojení úverov mesačne ušetriť aj niekoľko desiatok eur.

Zlúčenie úverov vám umožní buď znížiť sumu mesačnej splátky, alebo skrátiť dobu splácania. Jednoducho sa tak môžete zbaviť aj úverov z nebankoviek či nákupov na splátky, vyplatiť si kreditnú kartu alebo vyrovnať povolené prečerpanie na účte. Kým sa rozhodnete pre konsolidačný úver, starostlivo si porovnajte ponuku bánk. Ich podmienky, úroky, výšku poplatkov. Konsolidačný úver Lepšia splátka od Poštovej banky umožňuje spojiť si úvery do jedného vo výške od 300 eur do 30 000 eur. Čím viac pôžičiek si pritom teraz prenesiete do Poštovej banky, tým vyššiu získate zľavu z úrokovej sadzby. Celkovo až do výšky 3 % p. a.

Ak si od 1.9. do 25.10.2015 prenesiete vaše bankové a nebankové pôžičky do Poštovej banky, s Lepšou splátkou ušetríte mesačne priemerne 55 eur. O Lepšiu splátku je možné požiadať v ktorejkoľvek pobočke Poštovej banky a na vybraných poštách. Väčšine klientov stačí na jej vybavenie občiansky preukaz.
Viac informácií môžete získať aj na www.postovabanka.sk.

Verím, že vám moja rada pomôže a finančná situácia u vás doma sa čoskoro upokojí.
Milena Matušková, riaditeľka pobočky Poštovej banky v Leviciach

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre