04192024pia

PR články, komerčné, Levice

Naučiť svoje dieťa plávať je investícia na celý život

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. januára 2015 - Azda každý rodič veľmi dobre vie, že naučiť svoje dieťa plávať je preň iba pozitívom. Nielen z dôvodu bezpečnosti, no najmä aj jeho správneho vývinu a zdokonaľovania svojich fyzických ale aj psychických schopností.

Škola plávania Ariela v Leviciach

Práve na tieto oblasti sa u detí ale aj u dospelých špecializuje niekoľkonásobná majsterka Slovenska v triatlone, ktorá sa celý život venovala plávaniu, cyklistike a behu - Mgr. Mária Kuriačková. Je zakladateľkou a majiteľkou Školy plávania Ariela, ktorá úspešne funguje už 17 rokov a vznikla otvorením krytej plavárne v Leviciach.

Škola plávania Ariela v Leviciach

Kde sa kurzy plávania organizujú a ako dlho kurzy trvajú?

Škola plávania Ariela organizuje plavecké kurzy v Leviciach a v Dudinciach. Jeden kurz trvá 5 mesiacov, od septembra do konca januára a od februára do konca júna. Hodiny plávania sú každý pracovný deň od 15:00, od 16:00 a od 17:00 hod. Každú hodinu sú tri výkonnostné skupinky. Začiatočníci v malom bazéne, v plaveckom bazéne sú pokročilí plavci a pretekári plavci a triatlonisti. Frekvencia plávania je štandardne 2x v týždni, prípadne 1x.
Škola plávania Ariela v Leviciach
Škola plávania Ariela v Leviciach

Pre koho sú kurzy plávania určené?

Pre dojčatá a batoľatá od šiestich mesiacov s rodičom, pre deti od troch rokov /materské školy, základné školy, stredné školy/ a máme aj dospelých plavcov.

Škola plávania Ariela v Leviciach

Na čo sú zamerané plavecké kurzy?

Zmyslom kurzu plávania dojčiat a batoliat je upevniť prirodzený vzťah k vode, tešia sa na pobyt a hry vo vode, naučia sa splývať na brušku a na chrbátiku, ponárať sa, orientovať pod vodou, vydychovať do vody, získavajú cit pre vodu. Zvládnutie týchto činností má veľký význam pre ďalšiu výuku plaveckých pohybov a spôsobov. Deti sa otužujú, zvykajú si na kolektív detí okolo seba. Frekvencia plávania je 1x v týždni dopoludnia alebo popoludní a jeden kurz má trvanie 8 lekcií.

Škola plávania Ariela v Leviciach

Deti od troch rokov sa učia plaveckým technikám, začíname kraulom a postupne pridávame znak, prsia, motýlik, skoky, obrátky. Postupne ich navykáme aj na plavecký bazén, zo začiatku s pomôckami, až nám zostanú vo veľkom bazéne permanentne a sami zahadzujú pomôcky.
Niektoré 4 ročné deti preplávajú kraulom 25 metrov.

Školáci sú zadelení do skupín podľa plaveckej zdatnosti so zameraním na zdokonaľovanie plávania, zdravotné plávanie, astmy, chrbtice, oslabené svalstvo, obezita...a športové plávanie.

Škola plávania Ariela v Leviciach

Športové plávanie je zamerané na prípravu detí na súťaže v plávaní, akvatlone /plávanie, beh/ deti sa zúčastňujú prvých pretekov, naučíme ich pravidlá. Pokiaľ deti objavia v sebe pretekového ducha, začínajú trénovať častejšie, postupne pridávajú plavecké tréningy, napríklad 8 ročné deti plávajú 3x v týždni a zaregistrujú sa v športovom klube Atóm Levice v triatlonovej únii, alebo v plaveckom zväze.

Škola plávania Ariela v Leviciach

Akvaerobik je cvičenie vo vode, plávanie pre dospelých aj individuálne.

Predaj plaviek do chlórovej vody, plaveckých okuliarov, čiapok, pomôcok.

Plávanie je najzdravšia aktivita. Nehovoriac každoročne o počtoch utopených osôb. Všetko závisí od myslenia rodičov. Rodičia sa musia obetovať, mnohokrát robia deťom taxikárov a dovážajú deti na plávanie, na súťaže a stojí ich to aj finančné investície. Dieťa sa naučí správne plávať a je to investícia na celý život. Plávať nikdy nezabudne.

Kontakt:
Škola plávania Ariela v Leviciach
web: http://www.skolaplavania.sk
Tel.: Mgr. Mária Kuriačková - 0903 352 674

Škola plávania Ariela v Leviciach
Škola plávania Ariela v Leviciach
zdroj, fotografie a video: Mgr. Mária Kuriačková, Škola plávania Ariela v Leviciach

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre