04192024pia

7. ročník rodinného podujatia Dúhová planéta radosti vyvrcholí Veľkým zimomravením + súťaž

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
BANSKÁ ŠTIAVNICA 23. februára 2016 - Banskoštiavnický rodinný festival Zimomravenie mal za cieľ oživiť túto atraktívnu destináciu v čase jarných prázdnin. Počas doterajších rokov jeho existencie sa mu to úspešne darilo a rovnakú ambíciu má aj v tomto roku, v ktorom organizátori opäť pripravili zaujímavé spektrum programov pre celé rodiny.
7. ročník rodinného podujatia Dúhová planéta radosti vyvrcholí Veľkým zimomravením + súťaž

Za symbol tohto roku bola vybraná dúhová planéta. Deti chcú organizátori potešiť tým, že na čas sa prenesú na fantazijnú planétu, kde budú môcť zažiť spektrum zážitkov pri rôznych formách umenia, ktoré pre nich predstavuje symbolickú dúhu. Film zastúpia premietania v kine, kde budú uvádzané najnovšie rozprávky. Výtvarné a remeselné techniky či svoju zručnosť si deti budú môcť vyskúšať v populárnej Dielničke v SBM, v Galérii J. Kollára, na Veľkom zimomravení v KC, v galérii Schemnitz, ale aj prostredníctvom Antikvariátiku aj v ZŠ Bakomi, kde budú tvoriť s profesionálnou výtvarníčkou 3D modely. Hudbu zastúpi Miro Jaroš s koncertom pre deti či Zuzana Haasová a divadlo Haaf s predstavením plným dobrej muziky. Divadlo Hotel Mária zase predvedie svoju Zimnú rozprávku a Juraj Hajdin alias Ujo Mrkvička doplní spektrum ponuky svojim dramatizovaným čítaním.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.

7. ročník rodinného podujatia Dúhová planéta radosti vyvrcholí Veľkým zimomravením + súťaž

Z ostatných aktivít nebude chýbať prehliadka expozície v Kammerhofe zameraná na deti, hra po meste, fotoateliér s maskotmi (v spolupráci s OZ Blur), populárne spoločenské hry a miestnosť, ktorú si organizátori nechávajú ako malé prekvapenie pre Veľké zimomravenie. Svoje otváracie hodiny upravila aj Terra Permonia, zaujímavú ponuku pripravilo Múzeum vo Sv. Antone a účastníci sobotného Veľkého zimomravenia majú k dispozícii aj zľavu v pizzérii a reštaurácii Black M.

Zimomravenie 2016 sa začne v Banskej Štiavnici v miestnom kultúrnom dome už od pondelka 29.2.2016 a potrvá celý týždeň do 6.3.2016, vyvrcholí Veľkým sobotným zimomravením.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

7. ročník rodinného podujatia Dúhová planéta radosti vyvrcholí Veľkým zimomravením + súťaž

SÚŤAŽ o 2x2 lístky na ZIMOMRAVENIE 2016!

V spolupráci s organizátormi podujatia sme pripravili súťaž o 2x2 lístky na toto skvelé podujatie!

Pre účasť v súťaži je Vašou úlohou pridať k plagátu podujatia umiestneného na Facebook stránke Leviceonline.sk do komentárov podujatie v rámci Zimomravenia 2016, na ktoré sa najviac tešíte.

7. ročník rodinného podujatia Dúhová planéta radosti vyvrcholí Veľkým zimomravením + súťaž
Nie ste na Facebook-u? Nevadí! Ak sa chcete zúčastniť súťaže, stačí, keď do komentárov priamo pod tento článok napíšete podujatie v rámci Zimomravenia 2016, na ktoré sa najviac tešíte.

Súťažíme do 26.2.2016 do 22:00 hod. Výhercov budeme kontaktovať priamo na Facebook-u, alebo e-mailom. Výhercovia si lístky budú môcť prevziať priamo na podujatí.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
Mgr. Ervín Szalma - učiteľ - kandidát na poslanca Národnej rady Slovenskej republiky - voľte č. 20, krúžkujte č. 73
PROGRAM VEĽKÉHO ZIMOMRAVENIA:

10:00 Hra v meste

Dobrodružné putovanie mestom a plnenie úloh v réžii štiavnických skautov.

12:00 - 18:00 Komnaty radosti

Miestnosť spoločenských hier, tvorivé dielne a dúhový fotoateliér s maskotmi pre všetkých účastníkov Zimomravenia.

12:00 Šantenie s Erikom

Počas celého dňa bude s vami Erik. Posprevádza vás našou dúhovou planétou radosti. Zabaví vás a zasúťažíte si s ním o sladké ceny.

13:00 Čítanie s Mrkvičkom

Dramatizované čítanie s populárnym sprievodcom detskými knihami. Prežite s nami rôzne dobrodružstvá a dostaňte tú pravú chuť na ponorenie sa do sveta rozprávkových kníh!

14:30 Zimná rozprávka

Krásny príbeh malej princeznej - siroty, ktorú pred zlým osudom ukryjú do iného kráľovstva. Tu ju vychováva chudobný pastier a nik nevie o jej pôvode. Všetko končí šťastne vráti sa do svojho kráľovstva, vezme si mladého princa a žijú spolu až... Uvedie Divadlo Hotel Mária.

16:00 Takto to je

Kto mal prísť Ori alebo Zori? Nakoniec Vás obidvaja spoločne naučia ako rozlišovať tance, ako postupne vznikali temperamentné černošské, cez balet, step až po súčasné, moderné tance. Bude to jedna veľká sútaž. Chceme zapojiť všetkých, aby tancovali s nami.... bude sa len tancovať, tancovať a spievať. Ori a Zori vám to prezradia, ako to je.... v našom interaktívnom, hudobno - divadelnom predstavení, kde sa nesedi, ale tancuje. Na Zimomravenie priváža toto skvelé predstavenie divadlo Haaf.

17:30 Miro Jaroš a pesničky pre (ne)poslušné deti

Hravé a veselé pesničky Mira Jaroša naučia vaše deti užitočné veci. Nechce sa im umývať rúčky? Nepoužívajú správne čarovné slovíčka? Nechce sa im upratovať si hračky? Toto všetko sa spoločne s Mirom môžu naučiť.

====================================================

Kompletný program podujatia v dňoch 29.2. - 6.3. 2016:

Rozprávkové prázdniny v Kine Akademik

Pondelok 29.2. o 16:00 hod. Robinson Crusoe

Utorok 1.3. o 16:00 hod. Agenti dementi

Streda 2.3. o 16:00 hod. Avin a chipmunkovia 4

Štvrtok 3.3. o 16:00 hod. Ľadová sezóna

Piatok 4.3. o 16:00 hod. Řachanda

Nedela 7.3 o 16.00 hod. Zootropolis

Na všetky predstavenia vstupné: 4 €

----------------------------------

4. marec 2016 (piatok)

Dielnička v Kammerhofe (Kammerhofská 3), 10.00 - 16.00 hod.

Tvorivé dielne

Pletenie košíkov z pedigu za 3 - 8 €, Smaltovanie príveskov, náušníc za 1,50 - 4,50 €, batikovanie tašiek za 3,- €

----

Galéria Jozefa Kollára (Námestie sv. Trojice 8), 9.00 - 16.00 hod.

Tisíc odtieňov snehu

Tvorivá dielňa pre malých aj veľkých v galérii. Pozor! Prekvapenie z depozitára. Iba počas Zimomravenia bude mimoriadne vystavená skvelá kolekcia Kollárových zimných krajín a pohľadov na zasnežené mesto, ktoré opatrujeme v depozitároch galérie (piatok - sobota). V piatkovej tvorivej dielni zistíme, že sneh nie je celkom biely. Každý návštevník odíde z galérie s vlastným dielkom - verziou Kollárovho námetu so zimnou náladičkou. Pre najmenších sú pripravené hravé prekvapenia.

---

Súkromná ZŠ Bakomi (Akademická 12), 14.00 - 16.00 hod.

Výtvarný workshop s Danielou Olejníkovou

- Tvorba vlastnej hávede

Vši, blchy, roztoče, čmelíci, faraóni, žravé húsenice a iní nezbedníci, hmyz a plesne, cudzopasníci a rôzne ďalšie nechutné potvory, ktoré nikto nemá rád, a predsa tu sú. Všetky majú svoje príbehy, niektoré sú dokonca užitočné, iné nakoniec aj obdivuhodné… Poznáte ich? Na workshope si ich budete môcť aj sami vytvoriť. Vytvárať sa budú papierové 3-D objekty hmyzu a povedie ho talentovaná ilustrátorka Daniela Olejníková. Tá minulý rok ilustrovala knihu Hávedník, ktorou sa môžu návštevníci inšpirovať. Program je vhodný pre školákov. Vstup voľný.

---

Antikvariátik (Námestie sv. Trojice), 18.00 hod.

Beseda s Antikvariátikom: Daniela Olejníková

Daniela Olejníková je výtvarníčka a ilustrátorka. Vyštudovala VŠVU v Bratislave, odbor grafika a ilustrácia u prof. Kállaya. V súčasnosti sa venuje ilustrácii a knižnej tvorbe pre mládež a dospelých a voľnej grafike a kresbe. Získala ocenenie v súťaži Najkrajšia kniha Slovenska. Ilustrovala napríklad knihy V melónovom cukre od Richarda Brautigana (Artforum), Spiace mesto od Martina Vopěnky (Trio/Fragment), či Mahábháratu prerozprávanú Vladimírom Miltnerom (Argo). Najnovšia od Jiřího Dvořáka - Hávedník (Artforum, Baobab) vyšla v slovenčine i češtine v roku 2015. Žije, tvorí a jazdí na bicykli v Bratislave. Daniela Olejníková predstaví knihu Hávedník, do ktorej robila ilustrácie. Podujatie moderuje Zuzana Tkáčiková. Vstup voľný..

----------------------------------

5. marec 2016 (sobota)

Dielnička v Kammerhofe (Kammerhofská 3), 10.00 - 14.00 hod.

Tvorivé dielne

Vlastnoručne vymiesený a upečený chlebík za 1,5€, šitie handrových loptičiek, bábik za 1,5 €, smaltovanie príveskov, náušníc za 1,5 – 4,5 €

---

Baníctvo na Slovensku (Kammerhofská 3), 9.00 - 13.00, vstupné: 2 € dospelí, 1 € deti, 5 € rodiny

Netradičné puzzle

Prehliadka expozície Baníctvo na Slovensku doplnená o možnosť skladania puzzle s motívmi zbierkových predmetov.

---

Kultúrne centrum (Kammerhofská 1), 10.00 - 18.00, vstupné: 5 €

Veľké Zimomravenie

----------------------------------

6. marec 2016 (nedeľa)

Schemnitz gallery (A. Sládkoviča 2 - pod Klopačkou), 10.00 - 12.30 hod., vstupné: 5 €

Detské územie - tvorivá nedeľa v galérii Schemnitz

Tvorivý ateliér inšpirovaný aktuálnou výstavou Zimný výber 2016. Deti sa budú môcť stať skutočnými maliarmi a maľovať akrylovými farbami na plátno alebo si vyskúšať techniku pyrografie a vypaľovať obrazy do smrekových doštičiek. Obmedzená kapacita! Prosíme rodičov, aby nahlásili počet detí a ich vek na .

---

Využite aj ďalšie ponuky:

* Terra Permonia, Radničné námestie 14, Banská Štiavnica, vstupné 3 € - Mimoriadne otváracie hodiny 1.3. - 5.3. 2016 od 13.00 do 17.00 hod.

* Múzeum vo Sv. Antone - Besiedka o tom ako prezimovali zvieratká, o 11.00 a o 13.00 hodine od utorka (1.3.) do piatku (4.3.). Každé dieťa dostane malý darček.

- Mimoriadna 10% zľava platí celý „prázdninový“ týždeň (od 1.3. do 5.3.). V pondelok 29.2. a nedeľu 6.3. 2016 je múzeum zatvorené. Podmienkou uplatnenie zľavy 10% - rodinná zľava - je minimálne 1 dieťa do 18 r. a 1 dospelý.

* Reštaurácia - Pizzeria Black M, Námestie Sv. Trojice 2, 969 01, Banská Štiavnica - Mimoriadna 10% zľava 5.3. 2016 pre všetkých účastníkov so vstupenkou z podujatí Zimomravenia.

Viac o podujatí tu: http://www.kultura.banskastiavnica.sk/klient-241/kino-142/stranka-3879/film-78376

 
 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre