04252024štv

Vydávala sa za liečiteľku, od klienta z okresu Levice vylákala 14 000 €

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 24. septembra 2015 - Polícia žiada o pomoc pri stotožnení osoby, ktorá si podala inzerát s ponukou liečiteľských a vešteckých služieb. Neznáma žena, ktorá sa vydávala za liečiteľku vylákala od klientov 14 000,-€.

Vydávala sa za liečiteľku, od klienta z okresu Levice vylákala 14 000 €

Na inzerát v miestnych novinách, v ktorom boli ponúkané liečiteľské a veštecké služby, zareagovala 56 ročná pani z okresu Levice. Telefonicky sa skontaktovala s liečiteľkou, ktorej povedala, že jej vnučka má zdravotné problémy. Prvý krát sa stretli koncom júla a po vykonaných rituáloch, ktoré veštica urobila zinkasovala 400,-€.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
Začiatkom augusta sa stretli druhý krát a pani za služby zaplatila 1 600,-€. Vtedy im veštica povedala, aby priniesli všetky peniaze, čo majú, pretože sú prekliate a treba ich očistiť. Na ďalšom stretnutí, ktoré bolo začiatkom septembra v tom istom byte v Leviciach, prišla pani aj s dcérou a priniesli so sebou 14.000,-€.

Veštica peniaze prepočítala, zabalila do alobalu, klientom naliala do pohára vodu, do ktorej, pridala neznámu zmes a poslala ich do vedľajšej miestnosti tekutinu vyliať. Potom, ako sa vrátili späť do izby, veštica zabalila peniaze, ktoré boli v alobale do uteráka a dala ich poškodenej do kabelky. Pri odchode jej povedala, aby balík položila do detskej izby a rozbalila ho až o 24 hodín, s tým že o polnoci má zapáliť sviečku. Keď pani o polnoci zavolala liečiteľke, ktorá si hovorila Senty, mužský hlas jej oznámil, že liečiteľka musela vrtuľníkom odletieť do Grécka a jej peniaze sa premenili na papiere. Po rozbalení uteráka pani zistila, že namiesto peňazí jej veštica dala nastrihané kúsky papiera.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Polícia upozorňuje občanov, aby sa za žiadnych okolností nedali nalákať na služby, ktoré sú nedôveryhodné. Aby svoje úspory nedávali neznámym ľudom, pretože sa môžu stať obeťou podvodu.

Predmetný skutok vyšetruje Odbor kriminálnej polície v Leviciach. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu.

zdroj a foto: KR PZ Nitra
Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
Najlepšie online nakupovanie je cez Alibaba.com.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre